Najaarsexcursie op 2 september naar Doesburg

Op zaterdag 2 september 2017 organiseren we een excursie naar Doesburg. Het is een van de zeven Hanzesteden aan de IJssel. Wie Doesburg binnenrijdt, denkt even dat de tijd hier stil heeft gestaan. Weinig steden in ons land zijn zo gaaf bewaard gebleven als deze oude Hanzestad. Het middeleeuwse stratenpatroon is nog volledig intact. U vindt er prachtige voorbeelden van baksteengotiek. Ook de vestingwerken uit de 17e eeuw van vestingbouwer Menno van Coehoorn zijn goed bewaard gebleven. Alle reden dus om deze interessante dag mee te maken.


08.30 uur: Vertrek vanaf station Gouda richting Doesburg.
10.00 uur: Aankomst in Doesburg. Ontvangst met koffie en wat lekkers in het historische Waaggebouw.
10.30 uur: Stadswandeling door het historische centrum met ervaren gidsen die alles zullen vertellen over het Hanzeverleden van de stad en u meenemen over de 17e-eeuwse omwalling. Tijdens de wandeling wordt er een bezoek gebracht aan het Streekmuseum De Roode Tooren waar objecten worden getoond over de geschiedenis van het oude Richterambt Doesborgh.
12.30 uur: We gebruiken ook de lunch in het Waaggebouw.
13.30 uur: Met een gids brengt u een bezoek aan het bekende Société Musée Lalique Pays-Bas of ook wel vaak het Lalique Museum genoemd. René Lalique (1860-1945) wordt de da Vinci van de juwelen- en glaskunst genoemd. De werken uit de art-nouveau- en art-decoperiode zijn vervuld van symboliek en ‘geheime’ details.
15.00 uur: In en om het Gildehof heeft u gelegenheid om rond te kijken bij de leuke winkeltjes en een bezoek te brengen aan het Mosterdmuseum.
16.00 uur: Afsluitende borrel bij het Gildehof.
16.30 uur: Rond deze tijd reizen we terug richting Gouda, hier hopen we ongeveer 18.00 uur aan te komen.
De kosten voor deze dag zijn € 56,- per persoon. Als u geen museumkaart heeft vragen we u om ter plaatse nog een toegang van € 13,- te voldoen, gratis met de museumkaart. Deze dag gaat door met een minimum van veertig personen. De prijs is inclusief vervoer, gidsen, koffie/thee, lunch, sommige entrees, administratiekosten en fooi.
Graag aanmelden bij Historizon: per mail via info@historizon.nl, telefonisch via 088-6360200 of per post naar Historizon, Postbus 3, 3900AA Veenendaal. Zodra er veertig aanmeldingen zijn, ontvangt u de definitieve bevestiging en de factuur.

Print Friendly