Debatavond over Gebouwd Erfgoed op 2 november

Donderdag 2 november organiseert de werkgroep Gebouwd Erfgoed een avond met gemeenteraadsfracties. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 wil Die Goude de zorg voor monumenten nog eens onder de aandacht brengen van de (toekomstige) raad. Deskundigen zullen een korte inleiding houden over drie onderwerpen. Die onderwerpen zijn:

  • verduurzaming van gebouwd erfgoed met het oog op klimaatverandering;
  • handhaving van de onderhoudsplicht voor rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten;
  • herbestemming van monumenten.

In drie discussiegroepen willen we dat vervolgens bespreken en een boodschap of aanbeveling opstellen aan de nieuwe raad.

In Nieuwsbrief nummer 90 van augustus jl. en op de website van Die Goude heeft u het werkplan van de werkgroep kunnen lezen. Het organiseren van deze avond is een van de actiepunten uit het werkplan. Voor deze avond heeft de werkgroep een ‘pamflet’ opgesteld met de titel ‘De monumentenzorg in Gouda kan nog beter!’.
Dat pamflet staat HIER.

De avond vind plaats op donderdag 2 november vanaf 20.00 uur in Concordia. Omdat we ook externen uitnodigen, willen we graag tevoren weten hoeveel leden willen deelnemen. U wordt daarom verzocht u voor 30 oktober aan te melden via het mailadres die.goude@inter.nl.net.

Print Friendly, PDF & Email