Lezing over plateelbakkerij Zenith

Op maandagavond 24 september 2018 wordt in sociëteit Concordia de pocket ten doop gehouden van plateelbakkerij en pijpenfabrieken Zenith, anno 1749. v/h P.J. van der Want Azn.
Leden van Die Goude zijn van harte welkom. Het boek is geschreven door Ron Tasman en Friggo Visser. Op die avond vindt de eerste Goudse vertoning plaats van een Amerikaanse film uit 1947 over maken van gekaste pijpen bij Zenith. Daarna geeft Friggo Visser (conservator van het Keramisch Museum Goedewaagen in Nieuw-Buinen) een presentatie, waarin hij toelicht hoe hij tot zijn keuze van vijftig topstukken is gekomen. Er volgt een discussiepanel met drie ex-medewerkers van Zenith. Tot slot wordt het eerste exemplaar van het boek overhandigd aan wethouder Thierry van Vugt.

Print Friendly, PDF & Email