Welkom op de website van

Historische Vereniging Die Goude

met informatie over onder andere
onze activiteiten, zoals de lezingen en de excursies
onze publicaties, zoals historisch tijdschrift de Tidinge, de actuele Nieuwsbrief en de rubriek Oud Gouda

Op deze pagina:
De Tidinge, de Nieuwsbrief, mededeling over de eerstvolgende lezing en andere actualiteiten en een mededeling van de Stadhuisdienst.

De november editie van de Tidinge is verschenen

De nieuwe Tidinge van november 2018 is er !!
Het is weer een mooie, boeiende en rijk geïllustreerde uitgave geworden. Leden van Die Goude krijgen een exemplaar thuisgestuurd.
Klik op de cover hiernaast voor de weergave van een korte inhoud.

Indien u de gehele inhoud van deze zeer informatieve en rijk geïllustreerde Tidinge wilt lezen, meldt u dan aan als lid via dit formulier.

De Nieuwsbrief van november 2018 gepubliceerd

De zevende Nieuwsbrief van 2018 is verschenen in de nieuwe digitale lay-out.
Deze Nieuwsbrief nr. 99 staat weer boordevol met verenigingsnieuws, achtergronden, verslagen en aankondigingen.
Klik op het logo en de PDF zal zich ontvouwen. Klik vervolgens in  de inhoudsopgave op een artikel en u krijgt het betreffende artikel gepresenteerd. De redactie wenst u veel leesplezier.

Verslag van excursie “In Opstand”

Wilma Dubbink en Nico Boerboom hebben een verslag gemaakt van de bijzondere excursie “In Opstand” op 2 november j.l. Dit verslag in PDF formaat is HIER te lezen.

Er wordt alweer gewerkt aan een nieuwe voorjaarsexcursie op 18 mei 2019.
We gaan ons verdiepen in de Dodendraad (aangelegd in W.O. I) tussen België en Nederland. We bezoeken hiervoor ook Baarle-Hertog.
Zodra er meer bekend is, laten wij het weten.
De excursiecommissie: Wilma Dubbink en Jan Verkerk

Cursus ‘Wonen in een historisch pand’

Voor iedereen die is geïnteresseerd in (bouw) geschiedenis van historische panden, was er dit voorjaar de cursus ‘Wonen in een historisch pand’. De cursus is ontwikkeld door de Historische Vereniging die Goude, de Archeologische Vereniging Golda en Streekarchief Midden-Holland en werd gegeven door diverse deskundigen, zoals historici, bouwkundigen, architecten, archeologen en archivarissen.  Op 6 vrijdagochtenden werd door deze experts alle kanten van onderzoek naar een historische woning gepresenteerd.

De kans bestaat dat er nog een tweede cursus wordt gepland. Als u belangstelling heeft, adviseren wij om contact op te nemen. Lees verder

Stadhuisdienst

stadhuis 2000Op de zaterdagen van april t/m september is het stadhuis geopend van 11.00 tot 16.00 uur, van oktober t/m maart van 11.00 tot 15.00 uur. Onze vrijwilligers ontvangen dan toeristen en andere belangstellenden en verstrekken zij informatie.
Tevens is er de “Die Goude leestafel” waar geïnteresseerden onze boeken en andere uitgaven kunnen kopen.

Helaas zijn er ook zaterdagen waarop wij geen toegang hebben tot het stadhuis. Hierna treft u een lijstje aan van zaterdagen waarop het stadhuis voor Die Goude NIET toegankelijk is:

8 en 15 december

Meer informatie over deze werkgroep kunt u lezen in Nieuwsbrief nummer 94