Welkom op de website van

Historische Vereniging Die Goude

met informatie over onder andere
onze activiteiten, zoals de lezingen en de excursies
onze publicaties, zoals historisch tijdschrift de Tidinge en de actuele Nieuwsbrief

Op deze pagina:
De Tidinge, de Nieuwsbrief, mededeling over de eerstvolgende lezing en andere actualiteiten, mededeling van de Stadhuisdienst en Die Goude in de Pers.

Water Model Gouda

Vanochtend (woensdag 7 december) is in het IJsselhuis schipperswachtlokaal, door Hans Suijs, voorzitter van het Gouds Watergilde van de Historische Vereniging Die Goude, het Water Model Gouda aangeboden aan wethouder Hilde Niezen van Gouda en aan DB-lid Marco Kastelein van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

model-gouda2w

Stichting Platform Binnenstad

 

 

 

 

 

Hier treft u het betreffende rapport aan in PDF formaat

Lees voor achtergronden van dit rapport het artikel in de Goudse Post. U treft dit artikel aan onder het kopje “Die Goude in de Pers” op de Homepage

Uitbreiding lezingencommissie

Onze lezingencommissie is uitgebreid met een nieuw lid.
clemensw
Clemens Imholz, een Gouwenaar in hart en nieren, heeft zich bereid verklaard om onze lezingencommissie te versterken.
Meer weten over de achtergronden van deze Clemens KLIK DAN HIER

Boekenmarkt Die Goude

Op zaterdag 26 november 2016 was er weer een gezellig bezochte boekenmarkt in het oude Stadhuis op de Markt. Die Goude, en o.a. Gouda op Schrift, Stichting Open Monumentendag Gouda en het Gouds Antiquariaat presenteerden weer een prachtige collectie boeken en tijdschriften.boekenmarkt-1boekenmarkt-3 (foto’s Nico J. Boerboom)

boekenmarkt-2

De nieuwe Nieuwsbrief van november 2016

briefpapier die goudeDe nieuwe Nieuwsbrief van november is verschenen.
Deze Nieuwsbrief nr. 85 staat weer boordevol met actueel (historisch) nieuws, achtergronden, verslagen en aankondigingen
Snel HIER lezen.

Die Goude 4-wekelijks in het weekblad deGouda.nl

De redactie van het weekblad “deGouda.nl” heeft de Historische Vereniging Die Goude benaderd voor het opzetten van een vaste rubriek over historische onderwerpen.
Elke aflevering zal uitgaan van een herkenbare plek in de stad (huis, beeld, brug, straat, affiche). Daaraan wordt een stukje Goudse geschiedenis verbonden dat voor veel mensen interessant is. De naam van de rubriek is “oud GOUDA”

Lees verder