Welkom op de website van

Historische Vereniging Die Goude

met informatie over onder andere
onze activiteiten, zoals de lezingen en de excursies
onze publicaties, zoals historisch tijdschrift de Tidinge en de actuele Nieuwsbrief

Op deze pagina:
De Tidinge, de Nieuwsbrief, mededeling over de eerstvolgende lezing, aankondiging Genealogisch café en zie hier Die Goude in de Pers.

De nieuwe Nieuwsbrief van mei 2016

briefpapier die goudeDe nieuwe Nieuwsbrief van mei is verschenen.
Deze Nieuwsbrief nr. 82 staat weer boordevol met actueel (historisch) nieuws, achtergronden, verslagen en aankondigingen
Snel HIER lezen.

De nieuwe najaarsexcursie van Die Goude

Op zaterd82-14aNJBag 8 oktober 2016 organiseren we een excursie naar Steenwijk en Vollenhove. Er is in dit jaar veel aandacht voor Erasmus, in Steenwijk besteden we aandacht aan kunstenaar Hildo Krop, die ook ons beeld van Erasmus vervaardigde.

Lees verder

Stadhuisdienst

stadhuis 2000Op de zaterdagen van april t/m september is het stadhuis geopend van 11.00 tot 16.00 uur, van oktober t/m maart van 11.00 tot 15.00 uur. Onze vrijwilligers ontvangen dan toeristen en andere belangstellenden en verstrekken zij informatie.

Tevens is er de “Die Goude leestafel” waar geïnteresseerden onze boeken en andere uitgaven kunnen kopen.

Helaas zijn er ook zaterdagen waarop wij geen toegang hebben tot het stadhuis. Hierna treft u een lijstje aan van zaterdagen waarop Die Goude niet in het stadhuis kan komen.

21 mei, 11 juni, 18 juni, 25 juni, 2 juli, 9 juli, 28 augustus en 3 september.

Daarnaast is het op 10 september Open Monumenten Dag en wordt op 24 september het stadhuis gesloten in verband met de kermis.

Meer informatie over deze werkgroep kunt u lezen in Nieuwsbrief nummer 80

De Actualiteit van Coornhert

Op zaterdag 29 oktober – sterfdag van Coornhert – is er in de Sint-Janskerk in Gouda een symposium en een kleine expositie over het werk en leven van deze stadgenoot.

Lees HIER meer informatie over dit symposium