Welkom op de website van

Historische Vereniging Die Goude

met informatie over onder andere
onze activiteiten, zoals de lezingen en de excursies
onze publicaties, zoals historisch tijdschrift de Tidinge en de actuele Nieuwsbrief

Op deze pagina:
De Tidinge, de Nieuwsbrief, mededeling over de eerstvolgende lezing en andere actualiteiten, mededeling van de Stadhuisdienst en Die Goude in de Pers.

Algemene Ledenvergadering 12 april 2017

Het bestuur van de Historische Vereniging die Goude nodigt u uit voor de Algemene Ledenvergadering op 12 april om 20.00 uur in Concordia, Westhaven 27.

Geschiedenisprijs

Voorafgaand aan de jaarvergadering worden leerlingen van het voortgezet onderwijs die het beste werkstuk over geschiedenis hebben gemaakt in het zonnetje gezet.

Lezing

Daarna stelt Marc de Beyer, de nieuwe directeur van Museum Gouda zich voor en houdt Josephina de Fouw, die kort geleden als conservator in dienst is getreden van het museum een lezing. In deze lezing neemt zij u virtueel mee door de zalen van het museum en staat zij stil bij de nieuwe aanwinsten. De rondgang voert onder andere langs abstract gedecoreerde vazen van de kunstaardewerkfabriek Antheunis en van de zonovergoten Goudse stadsgezichten van de Chinese kunstenaar Juane Xue (1962) naar het regenachtige polderlandschap door Willem Roelofs (1822-1897). U hoort de verhalen over en achter deze nieuwe aanwinsten.

pauze

Ledenvergadering

Lees verder

De Nieuwsbrief van maart 2017 is verschenen

briefpapier die goudeDe nieuwe Nieuwsbrief van maart is verschenen.
Deze Nieuwsbrief nr. 88 staat weer boordevol met actueel (historisch) nieuws, achtergronden, verslagen en aankondigingen o.a. van de algemene ledenvergadering op woensdag 12 april a.s.
Klik op het logo en veel leesplezier gewenst.

Met een groet van de redactie van de Nieuwsbrief.

De februari editie van de Tidinge is verschenen

De nieuwe Tidinge van februari 2017 is er !!

Klik op de cover hiernaast voor de weergave van een korte inhoud.

Indien u de gehele inhoud van deze zeer informatieve en rijk geïllustreerde Tidinge wilt lezen, meldt u dan aan als lid via dit formulier.

Die Goude 4-wekelijks in het weekblad deGouda.nl

De redactie van het weekblad “deGouda.nl” heeft de Historische Vereniging Die Goude benaderd voor het opzetten van een vaste rubriek over historische onderwerpen.
Elke aflevering zal uitgaan van een herkenbare plek in de stad (huis, beeld, brug, straat, affiche). Daaraan wordt een stukje Goudse geschiedenis verbonden dat voor veel mensen interessant is. De naam van de rubriek is “oud GOUDA”

Lees verder

Stadhuisdienst

stadhuis 2000Op de zaterdagen van april t/m september is het stadhuis geopend van 11.00 tot 16.00 uur, van oktober t/m maart van 11.00 tot 15.00 uur. Onze vrijwilligers ontvangen dan toeristen en andere belangstellenden en verstrekken zij informatie.
Tevens is er de “Die Goude leestafel” waar geïnteresseerden onze boeken en andere uitgaven kunnen kopen.

Helaas zijn er ook zaterdagen waarop wij geen toegang hebben tot het stadhuis. Hierna treft u een lijstje aan van zaterdagen waarop het stadhuis voor Die Goude NIET toegankelijk is:
29 april
20 mei
3, 10, 17 en 24 juni
1 en 22 juli
26 augustus
9 (open monumentendag) en 23 september

Meer informatie over deze werkgroep kunt u lezen in Nieuwsbrief nummer 80