Plekken van Plezier in Gouda: lezing maandag 9 september door Henkjan Sprokholt

Nederlanders zijn een merkwaardig volkje. In het buitenland staan we al eeuwen bekend als echte feestnummers, maar zelf hebben we niet in de gaten dat we van alles een feestje maken. Woorden als ‘dansen’ en ‘kermis’ zijn in ettelijke talen overgenomen en onze Sinterklaas en zijn feest stonden model voor de nu internationaal bekende Santa Claus. Geen land heeft een woorden als ‘spelevaren’, ‘ijspret’ of ‘gezelligheid’.  Onze Oranjegekte is een wereldwijd begrip en heeft ook veel andere voetballanden geïnspireerd. We zijn met bijna 1000 festivals per jaar festivalland no. 1 en in de wereldwijde tophonderd van beste dj’s staan 32 Nederlanders, waarvan zes in de toptien. Op Koningsdag gaan we helemaal los, hoe koud het ook is. Ook de geschiedenis van Gouda is rijk aan voorbeelden van feestvierende en pret makende Gouwenaars.
De plekken waar ze dat deden en vaak nog doen staan centraal op Open Monumentendag 2019.

Henkjan Sprokholt neemt u in zijn dialezing mee langs een reeks van die ‘Plekken van Plezier in Gouda’
De lezing wordt gegeven in sociëteit Concordia, Westhaven 27. Aanvang 20:00 uur. Toegang gratis.

Print Friendly, PDF & Email