Nieuws van de Lezingencommissie.

Wij hebben hier eerder aangegeven bezig te zijn met het maken van filmpjes over historische Goudse thema’s die kunnen dienen als vervanging voor lezingen die inmiddels moesten vervallen door corona. Zo hadden wij al de presentatie TOEN & NU van Nico Boerboom. Die hebt u vast al bekeken. Nu is ook het tweede filmpje klaar. Dat gaat over ds. Joannes Hermannus Krom. We horen u nu denken dominee Krom? Deze dominee heeft veel gedaan voor de arme bewoners van Gouda en misschien herinnert u zijn naam uit het boek over Anna Barbara van Meerten-Schilperoort. Jean-Philippe van der Zwaluw weet meer over deze dominee en vertelt erover. Verder verklappen we niets: reden te meer om via DEZE LINK het filmpje te bekijken. Veel plezier!

Informatie over alle lezingen welke voor dit jaar nog op het programma staan: klik HIER

Print Friendly, PDF & Email