Die Goude boekuitgave nr. 45 is verschenen

Stad van Bier – Hoe Gouda de grootste bierproducent van Europa werd
Gouda is de stad van kaas en stroopwafels. Althans dat is het gangbare beeld dat aan de stad kleeft. Maar in werkelijkheid is Gouda de stad van het bier. In de vijftiende en zestiende eeuw telde Gouda honderden brouwers die hun miljoenen vaten bier wisten af te zetten tot ver buiten de stadsmuren, tot in Frankrijk. Het Goudse ‘kuytbier’ groeide uit tot de populairste drank in die tijd door een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Het bier werd de belangrijkste inkomstenbron van de stad. Het unieke Goudse stadhuis in het midden van de driehoekige Markt, gebouwd halverwege de vijftiende eeuw, werd gefinancierd uit de opbrengsten van het bier.
Meer over de inhoud van dit boek leest u HIER
Wilt u dit boek direct bestellen klik dan op het bestelformulier.

Print Friendly, PDF & Email