Project Gouda Tijdmachine: overeenkomst getekend

Afgelopen woensdag hebben het Streekarchief Midden-Holland (SAMH) en de Historische Vereniging Die Goude hun afspraken voor het project Gouda Tijdmachine vastgelegd in een overeenkomst. Het was een kwestie van Covid-19-proof ondertekenen en fotograferen: afstandelijk maar wel feestelijk.

Tekst Gert Jan Jansen. Foto’s Nico J. Boerboom.

Namens Die Goude tekenden voorzitter Gerard van Ham (foto 1) en secretaris Eric Boers (foto 2); namens SAMH directeur Sigfried Janzing (foto 3).
Het project heeft tot doel om de historische verdichting van de binnenstad Gouda te onderzoeken en digitaal vast te leggen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van bronnen en indexen van SAMH. Het is de bedoeling de datasets die zo ontstaan, de straks te vormen database en de digitale kaart duurzaam te bewaren en digitaal beschikbaar te houden voor het publiek. Zo’n 20 vrijwilligers gaan er – als nieuwe werkgroep van Die Goude – mee aan te slag. SAMH zorgt voor faciliteiten en professionele begeleiding.

Meer informatie over deze nieuwe werkgroep klik HIER

Print Friendly, PDF & Email