Die Goude lezing op maandag 11 oktober

Op maandag 11 oktober geeft Remco van Gastel zijn eerste publieke lezing over zijn boek ‘Stad van bier’.

Voor toegang tot deze lezing zal een QR-code controle plaatsvinden. Lees meer hierover aan het einde van deze aankondiging,

Vroegere stadsbestuurders zeiden het al: ‘Gouda is gefundeerd op bier’. Het was geen woord gelogen. Want halverwege de vijftiende eeuw, nog geen twee eeuwen nadat het stadsrechten kreeg, groeide Gouda uit tot de grootste bierproducent van Europa. Bijna een eeuw lang was het de bierindustrie die het ritme van de stad bepaalde. Het gaf werk aan duizenden stadsgenoten, die jaarlijks tientallen miljoenen liters bier produceerden. Dat bier was geliefd onder alle lagen van de bevolking en werd gedronken tot ver buiten de eigen stadsgrenzen.

Meer informatie over deze lezing en de spreker/auteur en QR-code treft u HIER

Print Friendly, PDF & Email