Open Monumenten Dag en lezing Die Goude

Gasthuizen in Gouda in de middeleeuwen
In het tweede weekend van september is het weer Open Monumenten Dag. Zowel op zaterdag 11 als op zondag 12 september zullen er monumenten geopend zijn in Gouda. Deze dagen staan dit jaar in het teken van gastvrijheid. Vroeger verleenden gasthuizen onderdak aan arme zieken en reizigers. Gouda heeft diverse van die gasthuizen gehad. Tegenwoordig kennen we nog het Catharinagasthuis, waarin nu Museum Gouda gevestigd is. En tot eind jaren 30 stond aan de Kleiweg, waar nu de HEMA is, het Elisabethgasthuis. Hoe zijn de gasthuizen ontstaan en hoe functioneerden ze?
Die Goude heeft Marianne van der Veer van Streekarchief Midden Holland (SAMH) gevraagd om op maandag 6 september een lezing over dit onderwerp te houden. Het is de bedoeling dat deze lezing wordt gehouden in gebouw Concordia aan de Westhaven 27. Zekerheid over het doorgaan is nu nog niet te geven. Zet deze datum alvast in uw agenda maar blijf de website volgen voor nadere berichten.
Meer informatie over deze lezing: klik HIER

Print Friendly, PDF & Email