Oud voorzitter en erelid Anton Houdijk overleden

Anton Houdijk uitsnede van foto van hele bestuur ter gelegenheid van 60 jaar Die GoudeOp 28 juli 2022 is Anton Houdijk, oud voorzitter en erelid van Die Goude, overleden.

De in 1932 geboren Anton Houdijk groeide op in Gouda en werd opgeleid in de techniek van de weg- en waterbouwkunde aan de Hogere Technische School in Rotterdam. Daarna ging hij werken voor het toenmalige bouwbedrijf Nederhorst, inmiddels opgegaan in de BAM. Hij maakte de overstap naar de politiek en heeft ook het wethouderschap in de gemeente Gouda aangenomen. Dat was hij tot zijn benoeming in september 1980 als burgemeester van de gemeente Zoeterwoude.

Voor zijn vele verdiensten voor de (Goudse) maatschappij werd Anton benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij was ook ereburger van Gouda. Anton Houdijk is 28 jaar lid van het bestuur van Die Goude geweest, waarvan 16 jaar als voorzitter tot in het jaar 2000. Vanwege zijn langdurige en enthousiaste bijdrage aan onze vereniging en zijn innemende persoonlijkheid is hij ook tot erelid van Die Goude benoemd.

Wij wensen zijn nabestaanden veel sterkte toe met het verlies.

In 2007 is er in de Tidinge een interview geplaatst met Anton Houdijk. Hier kunt u dit interview nog eens nalezen.

Anton Houdijk overhandigd een pijp aan Oberburgermeister Gerd Kaimer

Print Friendly, PDF & Email