Tidinge nr 3 2023 jaargang 41

Cover Tidinge 3 2023 - Jaargang 41Over ‘De Patokanen’, De Laarzenman, W.L. Sauerbier en Jenny Gouka-van Zanen

Tidinge van Die Goude nr. 3 van dit jaar bevat een gevarieerd aantal artikelen. Zo beschrijft Cor Revet het Muziek- en Revuegezelschap ‘De Patokanen’ waarin zijn moeder meespeelde. Dit naoorlogse orkest was populair in Gouda en speelde muziek in de stijl van de ‘Kilima Hawaiians’.
In het depôt van Museum Gouda hangt een schilderij met de raadselachtige titel ‘De Laarzenman’. Jildou Looge zocht uit of deze in 1567 geportretteerde Pieter Cornelisz Diephorst rederijker, jager of voetboogschutter was.
Eind 19e eeuw woonde in het Willem Vroesenhuis voor oude mannen ene Wilhelm Lodewijk Sauerbier. Hij had het er niet naar zijn zin en liet dat blijken in zijn brieven aan het bestuur. Was hij de ‘Hendrik Groen’ van die tijd, vraagt Eveline van der Hulst zich af.
Maatschappelijk en politiek betrokken was en is Jenny Gouka-van Zanen. Gert Jan Jansen laat in zijn interview met haar zien dat haar invloed zich tot de woningbouw in Bloemendaal uitstrekte.

Print Friendly, PDF & Email