Lezing 5 juni: Willem van Oranje

Willem van Oranje

Op woensdag 5 juni a.s. organiseert de historische vereniging Die Goude een lezing door niemand minder dan René van Stipriaan, winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs 2022 met zijn boek: De Zwijger. De lezing wordt gehouden in de theaterzaal van Cultuurhuis De Garenspinnerij, Turfsingel 34 te Gouda en begint om 20.00 u.

In zijn lezing zal René van Stipriaan ingaan op de ambities, successen, manipulaties en nederlagen van Willem van Oranje. Ook zal Van Stipriaan ingaan op de spanningen binnen de familie van Oranje, zijn nogal bizarre huwelijksleven en zijn neiging om – als het eropaan kwam – in het verborgene te handelen. Verder zal ook de moeizame band van Oranje met de stad Gouda aan de orde komen.

De lezing is gratis toegankelijk. Vanwege de beperkte capaciteit van de zaal moet u zich wel aanmelden via info@diegoude.nl. In de pauze ontvangt u een gratis kopje koffie of thee met wat lekkers. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Print Friendly, PDF & Email