Welkom op de website van

Historische Vereniging Die Goude

met informatie over onder andere
onze activiteiten, zoals de lezingen en de excursies
onze publicaties, zoals historisch tijdschrift de Tidinge, de actuele Nieuwsbrief en de rubriek Oud Gouda

Op deze pagina:
De Tidinge, de Nieuwsbrief, mededeling over de eerstvolgende lezing en andere actualiteiten en een mededeling van de Stadhuisdienst.

In dankbare herinnering

Overleden: Kees Boogert en Arie van Vliet

Kees Boogert (erelid)

Op 27 oktober jl. is in Dieren Cornelis Jasper Boogert op 90 jarige leeftijd overleden. Bouwkundige Kees Boogert trad op 21 maart 1991 toe tot het bestuur van Die Goude. Hij vervulde achtereenvolgens de rol van notulist, van tweede secretaris (vanaf 1993) en van eerste secretaris (van 1998 tot 2004). Hij was toen de opvolger van Henny van Dolder-de Wit. De Algemene Ledenvergadering van april 2004 benoemde hem vanwege zijn vele verdiensten tot erelid van Die Goude.

 

Arie van Vliet (Stadhuiscommissie)

Op 15 oktober jl. is – geheel onverwacht – Arie van Vliet overleden. Arie was vele jaren actief voor Die Goude als lid van de Stadhuiscommissie. Vele zaterdagen heeft hij met zijn vaste maat, Damas Vos, zijn diensten volgens het afgesproken rooster gedraaid, praktisch vanaf het moment dat Die Goude de taak op zich nam om ons fraaie Stadhuis ook op zaterdag open te houden voor bezoekers. Arie Albert van Vliet is 71 jaar oud geworden.

Lezing “Gezond oud worden”

 Maandag 25 november 2019 (Concordia Gouda 20:00 uur)
“Gezond oud worden, ook vroeger al”
Spreker: Rina Knoeff

Voor een toelichting op inhoud van deze lezing en een kennismaking met de spreker klik HIER

De Nieuwsbrief van november is verschenen

De zevende Nieuwsbrief van 2019 is verschenen. De laatste van dit jaar.
Deze Nieuwsbrief nr. 106 staat weer boordevol met interessantste artikelen, verenigingsnieuws, achtergronden, verslagen en aankondigingen. Klik hiernaast op het logo en de PDF zal zich ontvouwen. Klik vervolgens in  de inhoudsopgave op een artikel en u krijgt het betreffende artikel gepresenteerd. De redactie wenst u veel leesplezier. Wilt u alle voorgaande 105 Nieuwsbrieven nog een keer willen nalezen klik dan HIER voor een overzicht.

Die Goude 4-wekelijks in het streekblad deGouda.nl

Elke aflevering gaat uit van een herkenbare plek in de stad (huis, beeld, brug, straat, affiche). Daaraan wordt een stukje Goudse geschiedenis verbonden dat voor veel mensen interessant is. De naam van de rubriek is “oud GOUDA”
Aflevering 39 is gepubliceerd onder de titel: “Ruim baan voor de auto dwars door de binnenstad”

De redactie van deze rubriek wordt gevormd door: Thea van Wordragen, Paul van Horssen en fotograaf en webmaster Nico J. Boerboom.
Er zal elke 4e zaterdag/zondag van de maand een nieuwe aflevering verschijnen.
Volg deze serie in Weekblad deGouda.nl of sla e.e.a. “HIER” nog eens na.

De augustus editie van de Tidinge is verschenen

De nieuwe Tidinge van augustus 2019 is er !!
Het is een mooie, boeiende en rijk geïllustreerde thema-uitgave geworden gewijd aan de voormalige Goudse uitgeverij G.B. van Goor. Leden van Die Goude krijgen een exemplaar thuisgestuurd.
Klik op de cover hiernaast voor de weergave van een korte inhoud.

Indien u de gehele inhoud van deze zeer informatieve en rijk geïllustreerde Tidinge wilt lezen, meldt u dan aan als lid via dit formulier.

Stadhuisdienst

stadhuis 2000Op de zaterdagen van april t/m september is het stadhuis geopend van 11.00 tot 16.00 uur, van oktober t/m maart van 11.00 tot 15.00 uur. Onze vrijwilligers ontvangen dan toeristen en andere belangstellenden en verstrekken zij informatie.
Tevens is er de “Die Goude leestafel” waar geïnteresseerden onze boeken en andere uitgaven kunnen kopen.

Helaas zijn er ook zaterdagen waarop wij geen toegang hebben tot het stadhuis. Hierna treft u een lijstje aan van zaterdagen waarop het stadhuis voor Die Goude NIET toegankelijk is:

26 oktober, 2, 9 en 16 november en 22 januari 2020

Meer informatie over deze werkgroep kunt u lezen in Nieuwsbrief nummer 94