Lezingen


Per jaar worden er ongeveer zeven lezingen georganiseerd door de lezingencommissie van Die Goude. Deze commissie wordt gevormd door Paul van der Pol (voorzitter), Christiaan van der Spek, Silke Muylaert en Ruud van Leest.

Tenzij anders vermeld, vinden lezingen steeds op maandagavond om 20.00 uur plaats in gebouw Concordia, Westhaven 27 in Gouda. De lezingen zijn gratis toegankelijk.


Datum : Maandag 5 juni:
Spreker: René van Stipriaan
Lezing : Willem van Oranje


Klik hier voor een overzicht en verslagen van voorgaande lezingen


De lezingencommissie heeft ook een aantal video lezingen gemaakt.
Maak hieronder uw keuze uit het aanbod:

Jean-Philippe van der Zwaluw, auteur van de biografie over De Lange van Wijngaerden, gaf op 14 juni 2021 een online lezing over deze Goudse patriottenvoorman. Die Goude organiseerde deze lezing in samenwerking met Historizon.
Tanja Wassenberg geeft een videolezing over de interessante maar bijna vergeten in Gouda geboren Jacob Blauw. Een prachtige schets van deze Nederlandse advocaat, politicus en diplomaat. Maker: Clemens Imholz
Peter Sluisman spreekt over “Resten uit een rokerig verleden”. Een bevlogen presentatie over een verscheidenheid aan rookattributen. Een film van Clemens Imholz.
Bianca van den Berg en Marije Strating nemen ons, in deze door Clemens Imholz gefilmde lezing, mee in de scheppingen van twee Goudse architecten.
Peter Sluisman spreekt over “Vlees in Gouda”. Een film van Clemens Imholz.
Lezing door Jean-Philippe van der Zwaluw over de Goudse dominee Krom. Een film van Clemens Imholz.
Presentatie van stadsfoto’s van Toen & Nu. Hoe een stad kan veranderen. Een film van Nico J. Boerboom.
Zomaar een marktdag in Gouda in 1972. Een film van Piet Daems. Videobewerking Nico J. Boerboom.

Vorige pagina

Recente berichten

De Nieuwsbrief van mei (nr 138)

Nieuwsbrief 138 CoverHierbij Nieuwsbrief 138. De redactie denkt met dit nummer een veelzijdig en kleurrijk blad te hebben gemaakt. Enerzijds aandacht voor cultuurhistorische activiteiten die eraan komen, anderzijds inhoudelijke samenvattingen van bijeenkomsten die zijn geweest.
Maar we brengen ook artikelen over mensen en monumenten, waarmee we de geschiedenis van Gouda een beetje aanvullen. Noem het maar ‘Tidinge-light’..

  1. Tidinge nr 1 2024 jaargang 42 Reacties uitgeschakeld voor Tidinge nr 1 2024 jaargang 42
  2. Activiteitenverslag 2023 Reacties uitgeschakeld voor Activiteitenverslag 2023
  3. Stadhuisdienst Reacties uitgeschakeld voor Stadhuisdienst
  4. Welkom op de website van Historische Vereniging Die Goude Reacties uitgeschakeld voor Welkom op de website van Historische Vereniging Die Goude
  5. Reacties uitgeschakeld voor