Geschiedenisprijs 2021 – 2022

Print Friendly, PDF & Email

Geschiedenisprijs  2021 – 2022

 


Historische Vereniging Die Goude
stelt jaarlijks een prijs in voor het beste geschiedeniswerkstuk dat voor het eindexamen gemaakt wordt in de examenklassen 2021-2022 en voor de beste praktische opdracht in de voorexamenklassen 2021-2022.

Waarom…
Die Goude wil de belangstelling van middelbare scholieren voor de geschiedenis in het algemeen, voor die van Nederland en in het bijzonder voor die van Gouda vergroten.

Voor wie is de prijs bestemd…
Voor eindexamenleerlingen van  Goudse middelbare scholen en voor de leerlingen in de voorexamenklassen, afdelingen havo en vwo.

Wat moet je ervoor doen…
Je maakt voor je eindexamen een werkstuk voor het vak geschiedenis. Je docent beoordeelt het werkstuk. Zijn jij en je docent het erover eens dat het werkstuk geslaagd is, dan kunnen jullie besluiten het werkstuk in te sturen.

Waarop wordt het werkstuk beoordeeld…
De jury kijkt vooral naar originaliteit van het onderwerp, natuurlijk of het eigen werk is en naar je bronnen (hoe heb je boeken, een archief, websites gebruikt)

De jury…
De jury bestaat uit Marijke de Jong, Sander Enderink, Mark Berckenkamp. Alle drie zijn historici, hebben ervaring in het middelbaar onderwijs en zijn lid van Die Goude.
Bekijk verder voordat jullie deelnemen het reglement ‘Geschiedenisprijs’

Data en verdere informatie……
Je docent wordt op de hoogte gehouden van data en gang van zaken via e-mails die wij hem of haar sturen.

Reacties, informatie en inzendingen graag naar: geschiedenisprijs@diegoude.nl