Excursies

Print Friendly, PDF & Email
Ieder jaar organiseert Die Goude voor haar leden enkele excursies naar interessante reisdoelen met een cultureel-historisch karakter. Daarbij wordt gezorgd voor deskundige toelichting en begeleiding.
De excursies worden georganiseerd door Wilma Dubbink en Jan Verkerk.

Najaarsexcursie Oudenbosch zaterdag 3 oktober

Beste leden van Die Goude,

In Oudenbosch laten we u kennismaken met een kostschool, de St Pieterbasiliek uit Rome en een vrijwilligersleger. Deze drie elementen zijn met elkaar verbonden door pastoor Willem Hellemons die in de 19e eeuw de dragende kracht was achter deze enorme activiteiten. We bezoeken het instituut Saint Louis, de Basiliek van Oudenbosch en het Zouavenmuseum.

Hoe kun je een kostschool, een vrijwilligersleger en de St. Pieterbasiliek verbinden? Dit kan alleen in het stadje Oudenbosch waar pastoor Willem Hellemons in de 19e eeuw zijn werk deed.

Meer weten over deze excursie en hoe u zich kunt aanmelden is HIER te vinden.


Eerdere excursies en eigen tochten:

Lees de verslagen en bekijk foto’s van excursies van voorgaande jaren.U kunt natuurlijk ook altijd op eigen gelegenheid een kleine excursie maken in en rondom historisch Gouda. Door te klikken op de rood onderstreepte tekst, kunt u de beschrijving van deze routes lezen en downloaden. Bijvoorbeeld de door het Watergilde ontwikkelde fietstocht langs bruggen en sluizen. Er is daarvoor ook een handzaam boekje ontwikkeld door het Watergilde van Die Goude: “De Goudse Sluizen route, een fietstocht langs de waterwerken van de natste stad van Nederland”. Dit boekje is verkrijgbaar op zaterdag in het stadhuis, via de boekhandel of te bestellen via het contactformulier.
Uw eigen excursie door de binnenstad van Gouda langs deze route wandelen of varen langs de grachten van Gouda.