Sluizenmuseum

Print Friendly, PDF & Email

De website Gouds Virtueel Sluizenmuseum is een initiatief van Het Gouds Watergilde, een werkgroep van de Historische Vereniging Die Goude.

Klik hier om dit Gouds Virtueel Sluizenmuseum binnen te gaan.

Het doel van deze website is om bezoekers kennis te laten maken met het unieke ensemble van sluizen en overige waterwerken in Gouda, de ‘natste stad van Nederland’. Daarnaast is het ook voor de bewoners en bedrijven van Gouda goed om te weten wat de kroonjuwelen van deze stad zijn, juwelen gezet in een groot systeem van grachten, waterlopen, watermolens, onderdoorgangen en volmolens die dit ensemble tot zo’n bijzondere Hollandse Waterstad maken.

Het Gouds Sluizenmuseum is niet de eigenaar van deze objecten; het is dus een ‘virtueel’ museum. Het beheert de informatie over deze objecten in de vorm van een beschrijving van een collectie, waarlangs u kunt wandelen, fietsen of varen, of die u gewoon thuis, eveneens ‘virtueel’, via de webbrowser kunt bekijken. En wie weet komt u dan op een dag zelf naar Gouda om dit alles in werkelijkheid te zien en te ervaren.